Emberölési kísérlettel vádolják a kerítésbe áramot vezető férfit

2016.05.05. 08:49

Emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy magyarszerdahelyi férfi ellen, aki áramot vezetett a szomszéddal közös drótkerítésbe, mert zavarták a túloldalon tartott kutyák - tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség.

A 73 éves férfi 2014 óta állt haragban a telekszomszédaival, mert zavarta őt a szomszédban tartott kutyák ugatása és viselkedése. A férfi tavaly ősszel a lakóháza melléképületéből egy hosszabbító kábelt kötött a szomszédos ingatlannal közös drótkerítésre, ami így áram alá került. A szomszéd a teraszáról vette észre, hogy a kerítés az esős időben több helyen villog, szikrázik, ezért értesítette a rendőrséget. 

Senkinek nem szólt tettérőlForrás: police.hu

Családtagjai sem tudtak róla

A szakértői vélemény szerint az áram alá helyezett rozsdás drótkerítésben olyan mértékű feszültség volt, ami érintés esetén a légzőizmok görcsét és a szív leállását eredményezte volna. A férfi ezzel nemcsak baleset- és életveszélynek tette ki a szomszéd házaspárt és azok kiskorú gyermekét, de saját feleségét és leányát sem figyelmeztette. A Zala Megyei Főügyészség az idős férfi ellen emberölés kísérlete miatt emelt vádat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK