Hangulatkeltőnek és megalapozatlannak nevezte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság azokat a híreket, melyek szerint kézilabdás lányokra törték rá az ablakot migránsok Körmenden. 

Dr. Tiborcz János dandártábornok közleményében azt írta: bár az atv.hu cikke tényként közli, hogy rátörték az ablakot a lányokra, az ablak megrongálódásának nincs szemtanúja. Hozzátette: a sportcsarnokba az ott sporttevékenységet végzőkön kívül senki nem ment be, személyi sérülés nem történt.  

A rendőrség szerint Körmenden nyugalom vanFotó: Szabó Gábor - Origo

Eljárás rongálás miatt

A rendőrség szerint az sem igaz, hogy a rendészeti szakközépiskola ügyeletes tiszthelyettese szólt rá a menekültekre, ő is csak utólag szerzett tudomást az ablak megrongálódásáról. A rendőrség rongálás elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. 

„Körmenden nyugalom van. A városban a menedékkérőkkel szemben rendőri intézkedésre nem került sor, részükről a hatóságok nem tapasztaltak agresszív magatartást. A rendőrség a településen fenntartja, illetve folyamatosan biztosítja a megfelelő közrendet, közbiztonságot” – írták.

Lázár János zaklatásról és molesztálásról beszéltFotó: Polyák Attila - Origo

Lázár zaklatásról beszélt

A körmendi incidens a Kormányinfón is szóba került, Lázár János heti sajtótájékoztatóján molesztálásnak és zaklatásnak nevezte a történteket. Mint mondta, Orbán Viktor miniszterelnök utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket, és felveszik a kapcsolatot a város polgármesterével is, hogy garantálni tudják a körmendiek biztonságát.