Nyomoznak a csepeli iskolában történt tömeges rosszullét miatt

Vágólapra másolva!
Gondatlan veszélyeztetés gyanújával indítottak nyomozást a csepeli iskolában történt tömeges rosszullét miatt. Szerdán 39 gyereket kellett kórházba vinni, mert hányingerre és fejfájásra panaszkodtak. A gyerekek jól vannak, csütörtök estére már mindegyiküket hazaengedik. 
Vágólapra másolva!

Nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a csepeli Kazinczy Ferenc általános iskolában történt tömeges rosszullét miatt.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Úszásórán voltak

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy harminckilenc gyereket vittek kórházba a mentők egy csepeli iskolából, miután a diákok rosszul lettek. A mentők 16 kocsival vonultak ki a csepeli Kazinczy Ferenc általános iskolához.

Az 5. osztályos tanulók fejfájásra, szédülésre és hányingerre panaszkodtak.

Valamennyiüket a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiai osztályára vitték, ám egyik gyerek sem volt életveszélyben. A tömeges rosszullét előtt úszásórán vettek részt a tanulók a csepeli strandfürdőben.

A strand vize ivóvíz-minőségű

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy méréseket végeztek a fürdő területén a medencékben, de

A strand vize ivóvíz-minőségűnek bizonyult, mérgező anyagot nem találtak benne.

Nem tudják, mitől lettek rosszul

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere azt mondta, hogy független szakértővel is megvizsgáltatták a strand vizét, ő ugyancsak kiváló minőségűnek ítélte.

Borbély szerint az ételmérgezés is kizárható.

Egyrészt azért, mert a gyerekek az úszásoktatás előtt még nem ebédeltek, másrészt az a vállalkozás, amelyik a Kazinczy iskolába szállítja az ételt, más intézményekben is végzi a közétkeztetést, és máshol senki nem lett rosszul.

Vagyis egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a rosszulléteket - mondta a a polgármester.

A gyerekek jól vannak

A diákokat szerda éjszakára megfigyelésre bent tartották a Heim Pál Gyermekkórházban.

Fekete Ferenc, az intézmény orvosigazgatója azt mondta, hogy

és folyamatosan engedik haza őket. Még egy éjszakát egyiküknek sem kell a kórházban töltenie.