Hiába szállta meg a rendőrség Aquincumot

2016.05.05. 19:46

Nem fogta el a rendőrség azt a bombatámadással fenyegető embert, aki miatt hosszú időre leállították a HÉV-ek közlekedését Aquincum megállónál csütörtök este. A Szentendrei úton is állt a forgalom, mert  Az akció nagyjából este nyolc óra körül ért véget. 

Nem sikerült elkapni Aquincumnál a bombarobbantással fenyegetőző embert, akit a tömegközlekedés leállításával próbáltak megtalálni a rendőrök – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az Origóval. A nyomozást tovább folytatják közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. 

 A rendőrséget csütörtökön fél hat után öt perccel hívta egy ismeretlen, aki azt mondta, hogy a budaörsi bevásárlóközpontban bomba fog robbanni. A fenyegetőt Óbudán, Aquincum HÉV-megálló környékén keresték. Hatósági zárat is elrendeltek, a H5-ös HÉV Kaszásdűlő és Békásmegyer között csak egy vágányon közlekedett egy ideig. 

Rövid időre a Szentendrei utat is lezárták, 

nem jártak a 34-es, a 106-os és a 134-es autóbuszok. A korlátozásokat azóta feloldották, ezek a járatok már közlekednek 0 közölte a BKK. A zárat nyolc óra körül oldották fel.

Az Index információi szerint az egyik megállított HÉV-járat utasai közül minden férfit igazoltattak, a nőktől és a gyerekektől viszont nem kértek igazolványt. A buszokon is igazoltatták a férfiakat, a rendőrök le is fotózták őket – írja a hírportál. Egy telefonfülkét szalaggal kerítettek körbe a rendőrök. 

Április 2-án a szombati csúcsforgalomban mindenkit távozásra szólítottak fel a budaörsi áruházi negyedben – akkor is bombarobbantással fenyegetőzött valaki. A rendőrség akkor kiürítette az IKEA-t, az Auchant, a Decathlont és a többi áruházat is.