Tizenhárom éve gyilkolt, most kapták el

A gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték.
Vágólapra másolva!
Tizenhárom éves gyilkossági ügy végére került pont Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A most 55 éves gyanúsított részletes beismerő vallomást tett.
Vágólapra másolva!

Vádemelést javasolt a rendőrség egy 55 éves kántorjánosi férfival szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy 13 évvel ezelőtt megerőszakolt és megölt egy 81 éves asszonyt. A gyanú szerint a férfi 2002. október 4-én este bement a nő házába, akit

megerőszakolt, majd addig bántalmazta, amíg meg nem halt.

A hatóság akkor ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, de nem sikerült megoldaniuk az ügyet, ezért két évvel később felfüggesztették a nyomozást.

A gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték. Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Újranyitott akta

Az ügy tavaly novemberben került ismét elő, amikor az Országos Rendőr-főkapitányságon a kiemelt súlyú, felfüggesztett büntetőügyek felülvizsgálata során értékelték és elemezték az eddigi adatokat. A nyomozók ismét kihallgatták a tanúkat, és a bűnügyi technikai eszközök fejlődésének, valamint az adatgyűjtésnek köszönhetően

sikerült egy háromfős társaságra szűkíteni

a lehetséges elkövetők listáját.

Kocsma után ölt

A férfiak a gyilkosság estéjén a sértett otthonához közeli kocsmában voltak, majd külön-külön hazaindultak. Kihallgatásuk során egyikük - R. J. - beismerő vallomást tett. Részletesen elmondta a nyomozóknak, hogyan ölte meg tizenhárom évvel korábban a 81 éves asszonyt.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet az illetékes bíróság 2015. december 12-én elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.