Év végére alakítják ki a kancellári rendszert az egészségügyben. A titulus a jogosítványok mellett felelősséggel is jár. A szaktárca a kancellároktól azt várja, hogy észrevegyenek olyan lehetőségeket a gazdasági hatékonyság növelésében, amelyeket esetleg a mostani kórházvezetők "nem látnak". 

Az év végére alakítják ki az egészségügyi intézmények gazdálkodását figyelő kancellári rendszert – mondta az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár. Ők felelnek majd az intézmények gazdálkodásáért: ez a hatás- és jogkörök mellett nagy felelősséggel is jár. 

Mészáros János helyettes államtitkár szerint azt is várják a kancellároktól, hogy felszínre hozzák azokat az intézmények gazdálkodásában meglévő hatékonysági és együttműködési lehetőségeket, amelyeket lehet, hogy az egyes kórházak vezetői "nem látnak". 

Év végére kancellárok veszik át a gazdálkodás felügyeletét a kórházakbanForrás: MTI/Komka Péter

A helyettes államtitkár emlékeztetett, hogy 2012-ben állami fenntartás alá kerültek az egészségügyi intézmények, tavaly óta pedig a kórházak egységes kontrollingrendszerben jelentenek a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ felé, amely jelzéseket küld a gazdálkodást illetően a kórházakba.