Elfogadhatatlan és embertelen az Európai Bizottság javaslata az Orbán-kormány melletti kiállásként korábban Békemeneteket szervező CÖF-CÖKA szerint. A civilek éppúgy bírálták, hogy a betelepítési kvóta elutasításának ára lenne, mint a minap Lázár János.

Felháborító, elfogadhatatlan, gazdasági hatásai miatt pedig embertelen az Európai Bizottság javaslata, miszerint a tagállamoknak negyedmillió eurót kellene fizetniük minden be nem fogadott migráns után - mondta ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA képviselője.

Ifjabb Lomnici Zoltán megnevezte a szolidaritás gyilkosaitFotó: Polyak Attila - Origo

Szerinte ez az elgondolás szembemegy az európai közösség megálmodóinak meggyőződésével, akik az önkéntességet, a szabadságot és a szolidaritást tekintették az együttműködés alapjának. Hozzátette:A szolidaritás halott, és a gyilkosai az Európai Bizottságban ülnek.

Ifjabb Lomnici érthetetlennek nevezte, hogy miközben egy költségvetési ciklusban egy uniós polgárra mintegy egymillió forintnyi közösségi költségvetési forrás jut, addig a be nem fogadott illegális migráns után 78 millió forintot kell fizetni.

Lázárnak sem tetszett

Mint arról az Origo beszámolt, a minap a Kormányinfón Lázár János miniszter is bírálta az Európai Bizottság tervét, mondván: "Az unió arra vállalkozott, hogy megmondja, mennyit ér egy bevándorló. (...) Európa legsötétebb éveit idézik, hogy megmondják származás alapján, mennyit ér egy ember.