Aczél Endre szerint nem is kellett erőszak

kiss lászló 
Takáts Zsuzsanna
sdr
Vágólapra másolva!
Nem nagyon hisz a jelek szerint Kiss Lászlóék minap előkerült áldozatának Aczél Endre újságíró, aki már korábban is megállapította, hogy a hölgy valószínűleg "szeretett kefélni". Most azzal kommentálta az áldozat, Takáts Zsuzsanna történtét, hogy akkoriban a jóképű sportolóknak nem is kellett erőszakot alkalmazniuk a lányokkal szemben, mert "minden ujjukra jutott három."
Vágólapra másolva!

- emlékezett vissza az 55 évvel ezelőtti csoportos nemi erőszakra Kiss Lászlóék áldozata, aki mint arról az Origo is beszámolt, a hírekkel ellentétben él, és mindent elmondott a történtekről.

Takáts Zsuzsanna 55 év után sem bocsát meg Forrás: Origo

Az Origo kereste Kiss Lászlót, ő nem kívánt nyilatkozni, ám reagált az áldozat interjújára az ügyben korábban Kisst mentegető újságíró, Aczél Endre - szúrta ki a 444.hu. Aczél a Facebookon azt írta, szerinte már csak azért sem lehet szó nemi erőszakról, mert

Azt is írta, hogy "»Minden ujjukra jutott három«- ezt egy olimpikon úszónő mondta nekem".

Most elismerte vagy tagadta?

Aczél arra is kitért, hogy "Kiss László (harmadrendű vádlott) soha nem tagadta, hogy volt - finoman szólva - "szexuális kapcsolata" Zsuzsával". Pedig az Origo is beszámolt arról, hogy amikor áprilisban Kiss László bejelentette lemondását a szövetségi kapitányi posztról, azt állította:

"koholt vádak alapján" ítélték el, miközben "az ítéletben foglalt cselekményt nem követtem el".

Aczél Endre a jelek szerint nem hisz az áldozatnak. Álláspontja szerint ezt támasztja alá az is, hogy Kádárék Kisséket a büntetés lejárta előtt kiengedték. Szerinte ez azért történhetett, mert "tudták - igaz, erős fönti befolyásra, hogy a fiúkat »rossz ítélettel« sújtották".

Szerinte "szeretett kefélni"

Az újságíró volt egyébként az, aki a botrány kirobbanása után egy Facebook-posztjában úgy emlékezett vissza az esetre, hogy az áldozat "szeretett kefélni", szerinte soha nem bizonyosodott be, hogy lefogták, és csak a szülei nyomására tett feljelentést. Arra is utalt, hogy Kisst és társait nagyon szerették a lányok. Aczél Endre később bocsánatot kért azért az írásáért.

Letakarták Kiss nevét

Eközben egy, az Aczél-reakció Facebook-hírfolyamába beillesztett képből kiderült, hogy valakik

egy törülközővel letakarták Százhalombattán a Kiss László nevét viselő helyi úszócsarnok feliratából a Kiss László nevet.

Kiss László nevét kitakarták az uszoda feliratából Százhalombattán Forrás: Facebook

Emlékezetes, hogy áprilisban Kiss László lemondott százhalombattai tiszteletbeli alpolgármesteri tisztségéről, de egyelőre díszpolgári címétől nem fosztották meg, és a helyi uszoda továbbra is az ő nevét viseli.