Öt iráni balhézott Békéscsabán

Vágólapra másolva!
Rendbontás történt a Békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban, öt iráni állampolgárt gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók - közölte a rendőrség vasárnap reggel.
Vágólapra másolva!

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint szombat éjszaka fél 12 körül az egyik körletben öt iráni állampolgár hangoskodott, a szoba berendezését megrongálta, a helyiség üvegablakát kitörte. A rendbontók a velük szemben intézkedő biztonsági őrségre támadtak, székeket dobáltak feléjük. Az őrök nem sérültek meg.

Az épületből nem jutottak ki

A befogadó központban még éjfél előtt helyreállították a rendet. A Békéscsabai Rendőrkapitányság garázdaság gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Az öt iráni állampolgárt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Az őrizetesek az épületből nem jutottak ki, az intézményben nyugalom van - emelte ki a rendőrség, hozzátéve: a rendbontás Békéscsaba közrendjét nem befolyásolta.

Záborszki Helga, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal sajtóreferense azt mondta, hogy jelenleg 145 menedékkérő tartózkodik a békéscsabai állomáson. A hivatal nem tervezi a központ őrzésének megerősítését az incidens hatására.