Módosítaná a főváros költségvetését a Demokratikus Koalíció annak érdekében, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar a régi, 260 millió forintos támogatást kaphassa meg. A párt fővárosi képviselője, Gy. Németh Erzsébet részben azzal érvel, hogy ez az összeg amúgy nem éri el egy közepes NB I-es futballcsapat költségvetésének a felét sem.

Gy. Németh Erzsébet a közleményében azt írja: Tarlós István főpolgármester "bárdolatlan gesztussal" ötödére vágta meg a fesztiválzenekar támogatását, ezért a Demokratikus Koalíció újra költségvetést módosító javaslatot nyújt be, hogy a Fővárosi Önkormányzat állítsa vissza a társulat támogatását a tavalyi, 260 milliós szintre. A DK szerint a korábbi támogatás amúgy nem éri el egy közepes NB I-es futballcsapat költségvetésének a felét sem.

Az idei költségvetésről szóló szavazás eredménye egy kijelzőn a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2016. február 17-énForrás: MTI/Kovács Tamás

Gy, Németh Erzsébet azt is közli: Tarlós Istvánnak büszkének kellene lennie, hogy a fesztiválzenekart támogathatja az adófizetők pénzén, ahelyett hogy politikai játszmákat vívna Orbán Viktor parancsára.

A DK azt kéri a Fővárosi Önkormányzat képviselőitől, hogy támogassák javaslatukat, és biztosítsák a fesztiválzenekar zavartalan működését.

Tarlós István főpolgármester reggel az ATV-nek azt mondta, a főváros a lehetőségeihez mérten támogatja a Budapesti Fesztiválzenekart.