Láncra kötve élt a vak, zavarodott férfi

Vágólapra másolva!
Hetekig egy utánfutóhoz láncolva élt a pszichésen beteg, vak férfi, hozzátartozói ezzel büntették, amiért agresszíven viselkedett.
Vágólapra másolva!

Négy méter, majd kettő - ennyi mozgásteret kapott testvérétől és nevelőapjától a 28 éves férfi, akit tavaly nyáron hetekig tartottak leláncolva egy Kadarkút-közeli tanyán.

Leállt a gyógyszerekkel

A látássérült és mentálisan beteg férfi éveket töltött pszichiátriai intézetekben, 2012-ben azonban édesanyja halála után hazaköltözött, és gyógyszereit sem szedte tovább.

Ököllel szelídítették

A kiszolgáltatott beteget nevelőapja és fiútestvére látta el, viszonyuk azonban fokozatosan elmérgesedett a zavart férfi agresszivitása miatt. Büntetésként pedig 2015. július végén

mindkét hozzátartozója többször is megverte a sértettet.

Mivel ettől sem lett engedelmesebb, lánccal kötötték ki az udvaron álló ponyvás utánfutóhoz - derül ki a Somogy Megyei Főügyészség közleményéből.

A zavart férfi egy négyméteres láncot kapott. Bokájánál rögzítették az utánfutóhoz, de ezután is fellökte nevelőapját, így egy kétméteres lánccal nyakánál is megbéklyózták.

Egy ismerős vette észre

A kikötözött beteg közel három hetet töltött az udvaron, mire a család egyik ismerőse szembesült állapotával, és értesítette a rendőrséget. A két hozzátartozót most sanyargatással, védekezésre képtelen személy személyi szabadságának megsértésével és más bűncselekményekkel is vádolják - ha a bíróság helyt ad a vádaknak, börtönbüntetésre és közügyektől való eltiltásra ítélhetik őket.