Nem tudott nyerni a Fidesz jelöltje a lakiteleki időközi választáson. A korábbi független polgármester 1377, a kormánypárt jelöltje 827 szavazatot kapott.

A korábbi polgármestert, a független Zobokiné Kiss Anitát választották a Bács-Kiskun megyei Lakitelek első emberének - közölte a helyi választási bizottság elnöke.

Pethő Anada Zsuzsa, a nagyközség jegyzője elmondta, a 3784 választásra jogosult lakos közül 2320-an adták le szavazatukat a vasárnapi időközi önkormányzati választáson.

Öten indultak

A települést 2014 óta vezető és a polgármesterségért az időközi választáson újra induló

Zobokiné Kiss Anitára 1377-en szavaztak. A Fidesz-Nemzeti Fórum jelöltjeként induló Madari Andor 827, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje, Zoltán Péter 52, a Magyar Munkáspárt színeiben induló Bencsik Mihály 7, míg a szintén független Kalócz Gábor 6 voksot kapott.

Feloszlatta magát a testület

A hat képviselői helyre tizennyolcan pályáztak. A testület tagja lett: Szentirmay Tamás (független) 1280, Dakóné Harkai Csilla (független) 1267, Csikós Mihály (független) 1243, Bende László (független) 1203, Mihalik Tibor (független) 1182 és Dékány Zoltánné (független) 1149 szavazattal.

Az időközi választást azért kellett megtartani, mert alpolgármesteri kezdeményezésre január 26-án a képviselő-testület feloszlatta magát.

Vasárnap nemcsak Lakitelken, hanem még az ország nyolc településén tartottak időközi választásokat.