Kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Soproni Rendőrkapitányság abban a molesztálási ügyben, ami miatt még januárban tett feljelentést egy 13 éves diák anyja.

A diáklány szülei elváltak, a fiatal testnevelő tanár pedig azt mondta, segíteni akar – így mesélte el a történteket a diáklány a Kisalföld.hu portálnak. Elmondása szerint a "segítség" egy idő után aztán irányt váltott: az internetes levelezést csokoládé, érintések és egyre merészebb üzenetek követték, majd a tanár egyszer csak ezt írta: „Majd kérni szeretnék valamit, titok, de sz-szel kezdődik.” 

A diák ezt és a korábban kapott üzeneteket is elmentette a számítógépén, és megmutatta őket az anyjának. A nő felhívta a tanárt, aki először tiltakozott, majd arra kérte, ne szóljon senkinek, ne tegye tönkre, de a lap úgy tudja, hogy a szülő szólt a lánya osztályfőnökének és az iskola igazgatójának is. Az anya elmondása szerint „kínos szembesítések következtek, de mást nem értek el, mint hogy mindenki összefogott a lánya ellen”. 

Az anya orvosa szerint egy gyerek ijedségét, segítségkérését nem vették elég komolyan az illetékesek. (Képünk illusztráció)Forrás: ANP/AFP/Roos Koole

Az azóta eltelt hónapokban megpróbáltak új iskolát keresni a diáknak, de nem jártak sikerrel. Végül az asszony orvosának közbenjárására találtak nemrég másik intézményt, az orvos szerint egyébként egy gyerek ijedségét, segítségkérését nem vették elég komolyan az illetékesek. 

Az eset januárban történt, a nő a rendőrségen feljelentést tett. Az ügyben azóta a Soproni Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. 

Az Origo megkereste a Soproni Rendőrkapitányságot; azt írták, a Soproni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, tanúkat hallgatnak meg az ügyben.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!