Gyermekmolesztálási ügybe keveredett egy tornatanár

Pedofil botrány a Burattino iskola és gyermekotthonban, gyermekbántalmazás
2010-02-21 RIJSWIJK - A little girl hides in the corner of a hallway in the evening. She holds her knees and is afraid. ANP XTRA ROOS KOOLE
Vágólapra másolva!
Kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Soproni Rendőrkapitányság abban a molesztálási ügyben, ami miatt még januárban tett feljelentést egy 13 éves diák anyja.
Vágólapra másolva!

A diáklány szülei elváltak, a fiatal testnevelő tanár pedig azt mondta, segíteni akar – így mesélte el a történteket a diáklány a Kisalföld.hu portálnak. Elmondása szerint a "segítség" egy idő után aztán irányt váltott: az internetes levelezést csokoládé, érintések és egyre merészebb üzenetek követték, majd a tanár egyszer csak ezt írta:

„Majd kérni szeretnék valamit, titok, de sz-szel kezdődik.”

A diák ezt és a korábban kapott üzeneteket is elmentette a számítógépén, és megmutatta őket az anyjának. A nő felhívta a tanárt, aki először tiltakozott, majd arra kérte, ne szóljon senkinek, ne tegye tönkre, de a lap úgy tudja, hogy a szülő szólt a lánya osztályfőnökének és az iskola igazgatójának is. Az anya elmondása szerint „kínos szembesítések következtek, de mást nem értek el, mint hogy mindenki összefogott a lánya ellen”.

Az anya orvosa szerint egy gyerek ijedségét, segítségkérését nem vették elég komolyan az illetékesek. (Képünk illusztráció) Forrás: ANP/AFP/Roos Koole

Az azóta eltelt hónapokban megpróbáltak új iskolát keresni a diáknak, de nem jártak sikerrel. Végül az asszony orvosának közbenjárására találtak nemrég másik intézményt, az orvos szerint egyébként

egy gyerek ijedségét, segítségkérését nem vették elég komolyan az illetékesek.

Az eset januárban történt, a nő a rendőrségen feljelentést tett. Az ügyben azóta a Soproni Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Az Origo megkereste a Soproni Rendőrkapitányságot; azt írták, a Soproni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, tanúkat hallgatnak meg az ügyben.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!