Visszahívatná Kövér Lászlót a Párbeszéd Magyarországért

2016.05.09. 14:21

Nem hajlandó felállni a parlamenti ülések kezdetén Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, amíg nem engedik vissza az Országházba az onnan kitiltott újságírókat.

A független képviselő határozati javaslatban kezdeményezi Kövér László visszahívását a házelnöki tisztségéből. A politikus emlékeztetett, Kövér László azért tiltotta ki a Népszabadság, a HVG, a 24.hu és az Index újságíróit, mert olyan helyszíneken tettek fel közérdeklődésre számot tartó témákban kérdéseket, ahol azt a házelnöki rendelet szerint nem tehették volna.

Szerinte abszurd, amit a parlamentben az újságírókkal műveltekFotó: Tuba Zoltán - Origo

Szabó Tímea abszurdnak tartja, hogy az Országgyűlés épületében csak körülbelül hatvan négyzetméteren lehet kérdéseket feltenni. Az indexes újságírók a történtekről korábban elmondták, április 25-én is ugyanott forgattak, ahol minden más alkalommal, de aznap Orbán Viktor miatt sokkal szigorúbbak voltak a sajtóért felelős személyek az újságírókkal. Olyan helyre akarták terelni őket, ahonnan gyakorlatilag lehetetlen képviselőket megszólítani, ezért nem tettek eleget a felszólításnak. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK