Az Origo szavazói elutasítják a betelepítési kvótát

Veszprém, 2015. február 22.
A szavazóbizottság tagjai az időközi országgyűlési választáson Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében, a veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskolában kialakított szavazókörben 2015. február 22-én.
MT
Veszprém, 2015. február 22. A szavazóbizottság tagjai az időközi országgyűlési választáson Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében, a veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskolában kialakított szavazókörben 2015. február 22-én. MTI Fotó: Nagy Lajos
Vágólapra másolva!
Nem reprezentatív felmérésünkben több mint 20 ezren szavaztak.
Vágólapra másolva!

Kedden 136 igen szavazattal, 5 nem ellenében, tartózkodás nélkül megszavazta a parlament a kormány által kezdeményezett, kötelező betelepítési kvóta elleni referendum kiírását. Várhatóan ősszel lesz a voksolás. Az Origo olvasói egy napon keresztül voksolhattak arról, részt vesznek-e a referendumon, és ha igen, akkor mire voksolnának.

A több mint 21 ezer szavazó

57 százaléka a kormány álláspontjával értett egyet,

mivel nem akarják, hogy az Országgyűlés döntése nélkül telepítsenek Magyarországra embereket. 19 százalék nem ért egyet a kormánnyal, 16 százalékot nem érdekli a kérdés, míg 9 százalék még nem döntött. Az eredményt a szavazatokat összesítő rendszer fölfelé kerekíti.

Az alábbi grafikán láthatja az Origo szavazásának végeredményét. Kérdésünk az volt: Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

Az Origo szavazásának végeredménye Forrás: Origo