Elítélték a halálra éheztetett agárdi kisfiú szüleit, nagyszüleit

fényevők gyerekgyilkosság gyerekbántalmazás Agárd
Vágólapra másolva!
Tizenöt év börtönbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Törvényszék első fokon a 2013-ban halálra éheztetett, másfél éves agárdi kisfiú anyját, apját és nagyszüleit.
Vágólapra másolva!

Az Édl Gabriella vezette bírói tanács az első-, a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlottat társtettesként, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek.

Az orvos és a természetgyógyász

Az ötödrendű vádlott természetgyógyászra két év, három évre felfüggesztett fogházbüntetést szabtak ki halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. A hatodrendű vádlott háziorvos foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt egy év fogházbüntetést kapott, két év próbaidőre felfüggesztve.

Itt élt a család Fotó: Tuba Zoltán

Az ügyész súlyosításért fellebbezett, míg a védőügyvédek felmentésért. Az ügyész kezdeményezte a szülők és a nagyszülők előzetes letartóztatását, a kérésnek a bíróság helyt adott. A négy vádlottat rendőrök vezették el a tárgyalóteremből.

4,5 kiló volt

A kisfiú 2013 áprilisában halt meg Agárdon, mert hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. Az orvosszakértői vélemény szerint krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt. Félévesen még hat kiló volt, a halálakor már csak négy és fél.

Jó körülmények között éltek

A vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították.

Az Origo a gyermek halála után riportot készített a településen.