A tiszta lélek ellenségeiről beszélt Áder

2016.05.15. 14:58

Márton Áron gyulafehérvári püspök szobrát adta át vasárnap Áder János, az ünnepségen pedig a gyűlölet és félelem nélküli életről, a tiszta lélek ellenségeiről beszélt. Az államfő repülőgépe lerobbant az erdélyi utazás előtt, újat kellett bérelni számára.

Szobrot avatott Csíkszereda főterén Áder János, a köztársasági elnök Márton Áron gyulafehérvári katolikus püspök szobrát adta át a városnak.

A tiszta lélek ellenségei

Ünnepi beszédében Áder hangsúlyozta, Márton Áron emlékműve minden magyarnak azt üzeni, legyenek bátrak, éljenek félelem és gyűlölet nélkül. Hozzátette ugyanakkor, a tiszta lelkületű embert arról lehet felismerni, hogy minden elnyomó hatalom ellenséget lát benne.

Lerobbant a honvédség gépe

Az elnök erdélyi látogatását egy kis fennakadás előzte meg: lerobbant az a honvédségi, Antonov típusú repülőgép, ami a csíksomlyói búcsúba szállította volna, így gyorsított közbeszerzési eljárásban, máshonnan kellett végül repülőt bérelni az úthoz.

A Ripost úgy tudja, a honvédség repülője több mint 40 éves, a kétezres években ugyan modernizálták, de műszerei megfelelnek az 1969-es alapállapotnak.