A bevándorlásról tárgyalt Pintér az osztrák belügyminiszterrel

Vágólapra másolva!
Ausztria új menekültügyi szabályozásáról és a magyar határon ideiglenesen visszaállított ellenőrzésekről is tárgyalt Wolfgang Sobotka, osztrák belügyminiszter Pintér Sándorral. 
Vágólapra másolva!

Az illegális bevándorlásról és az új osztrák menekültügyi törvényről is tárgyalt Pintér Sándor belügyminiszter osztrák kollégájával, Wolfgang Sobotkával kedden Budapesten.

A Belügyminisztérium közleménye szerint a találkozón a miniszterek megerősítették szándékukat Ausztria és Magyarország belügyi együttműködésének folytatására,

különös tekintettel a jelenleg legnagyobb kihívást jelentő közös feladatra, az illegális migráció visszaszorítására.

- Ennek különös jelentősége van a Görögországtól Németországig húzódó migrációs útvonal mentén fekvő országok együttműködésében - olvasható a közleményben.

A határellenőrzésről is beszélt

Wolfgang Sobotka tájékoztatást adott az Ausztriában a közelmúltban elfogadott új menekültügyi törvény rendelkezéseiről és annak gyakorlati megvalósításáról, valamint az osztrák-magyar határszakaszon ideiglenesen visszaállított határellenőrzésről.

A menekültügyi és a migrációs kérdések mellett a megbeszélésen kitértek a két minisztérium és végrehajtó szerveik közötti szerződések, a bűnügyi és az oktatási együttműködés aktuális kérdéseire is.