Fájdalmat érez a csontsoványan meghalt kislány apja

Vágólapra másolva!
Megszólalt a Gyöngyösön holtan talált másfél éves kislány apja. Azt mondta, fájdalmat éreznek a gyermek halála miatt. A baba fél év alatt testsúlyának felét vesztette el, orvos utoljára tavaly novemberben látta. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt nyomoz.
Vágólapra másolva!

"Kérem, értsék meg, hogy még nem tudok beszélni. Nagyon nagy fájdalom ez most nekünk" – ezt mondta a Borsnak a Gyöngyösön múlt csütörtökön holtan talált kislány apja. A férfiról azt is kiderítette a lap, hogy kőfaragóként dolgozik.

A szomszédok azt mondták, hogy a család zárkózott életet élt.

A gyöngyösi társasházban albérletben laktak. Az anya nem köszönt a többi lakónak. Tavaly karácsonykor viszont nagy veszekedés volt náluk, erről is beszámoltak a szomszédok.

Van még egy lányuk, ő négy és fél éves. 2013-ban ő is nagyon lefogyott, akkor abban az ügyben gyámügyi eljárás indult. A szülők akkor azt mondták másoknak, hogy a gyermekük beteg, azért fogyott le. Az eljárás megkezdése után a lány visszanyerte a testsúlyát. A múlt héten csütörtökön a gyámügy kivette a nagyobbik lányt a szülők felügyelete alól – írja a Bors.

A másfél éves gyermek halálának ügyét a rendőrség is vizsgálja: gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen. Csütörtök délután a szülők maguk hívták a mentőket. A lakásban talált másfél éves halott kislány testsúlya három kiló volt.

A mentősök értesítették a rendőrséget.

A családnál utoljára tavaly novemberben járt orvos, akkor hét kilogramm volt a kislány testsúlya – mondta Csathó Mónika, az Országos Mentőszolgálat Heves megyei sajtószóvivője.

Múlt hét csütörtökön tizenöt év börtönbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Törvényszék első fokon a 2013-ban halálra éheztetett, másfél éves agárdi kisfiú anyját, apját és nagyszüleit. A kisfiú 2013 áprilisában halt meg Agárdon, mert

hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni.

A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. Az orvosszakértői vélemény szerint krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt. Félévesen még hat kiló volt, a halálakor már csak négy és fél.