Karddal, golfütővel rohamozott a féltékeny férj

2016.05.17. 09:44

Több autóban is felesége szeretőjét vélte látni, mindegyiknek nekirontott a féltékeny férfi: szándékosan ütközött, karddal, golfütővel rongált az ügyészség szerint.

Országúti ámokfutó ijesztgette az autósokat tavaly decemberben a hegyeshalmi Fő utcán, a zaklatott férfi éppen golfütővel csapkodott az elhaladó járművek után, mikor a rendőrök érte jöttek. A férfi nem várta meg, hogy elfogják, autójával Ausztriába menekült – végül osztrák járőrök állították meg.

A zaklató ellen eljárás indult: ennek során derült ki, hogy a 39 éves férfi féltékenységében kapott dührohamot, és már nem az első alkalommal.

Karddal rontott a kocsira

Először egy parkoló luxusautóról hitte azt, hogy felesége szeretőjéé – épp kiskorú gyerekét vitte valahova egy bérelt kocsival, de egyik tényező sem hátráltatta a bosszúban.

A gyereket kiszállította, majd kétszer nekihajtott a parkoló kocsinak, és egy negyven centis pengehosszúságú karddal kezdte aprítani a karosszériát.A támadással a bérelt jáműben 150 ezer forintos, a luxusautóban pedig több mint kétmillió forintos kár esett.

Elő a golfütővel

Pár nappal később már az úton vélte látni riválisát Levél községben: azonnal keresztbe fordult előtte az úton, majd kipattant és egy golfütővel indult a sofőr felé. Az idegen menekülni próbált – ekkor

kétségbesett hajsza kezdődött,

Mosonmagyaróvár érintésével. A végül Hegyeshalomban leszorított sértett kipattant a kocsiból, és rendőrökért rohant, akik próbálták elfogni az ámokfutó t- ez végül csak Ausztriában sikerült.

Öt vádpontért felelhet

Az ügyben eljáró győri ügyészség az elkövetőt a napokban öt bűncselekménnyel: felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, rongálás bűntettével és rongálás vétségével, közúti veszélyeztetés bűntettével és közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolta meg.