Török Zsolt a saját pártjának tartozik, erre gyűjt

2016.05.17. 14:03

Ugyan kifizette már a Fidesz egykori szóvivőjének, Selmeczi Gabriellának az MSZP a bíróság által megítélt kártérítés összegét, a perben vesztes Török Zsolt szocialista politikus most mégis erre gyűjt, hiszen a párt csak megelőlegezte helyette az összeget, így most az MSZP-nek tartozik 360 ezerrel. 

A Fidesz volt szóvivőjével, Selmeczi Gabriellával szemben elveszített pere után kártérítésre gyűjt a Facebookon Török Zsolt szocialista politikus. Ám közben a Magyar Időknek Selmeczi azt nyilatkozta, hogy már a gyűjtés kezdete előtt egy hónappal megfizette neki az MSZP a teljes összeget. 

Az Török Zsolt Facebook-posztjából kiderült, hogy a Fővárosi Ítélőtábla arra kötelezte a politikust, kérjen elnézést Selmeczi Gabriellától egy, a nyugdíjvagyon államosítása ügyében tett 2013-as kijelentése miatt. Török azt írta, hogy a bírósági félmilliós kártérítést ítélt meg, illetve a százezres perköltséget is ki kell fizetnie, ennek pedig "egy részét" rendezte csak az MSZP.  

Selmeczi Gabriella pert nyert a szocialista politikussal szembenFotó: Origo

Selmeczi nyilatkozata után az Origo magyarázatért Török Zsolthoz fordult, aki azt mondta, azért gyűjt most mégis pénzt, mert bár a teljes összeget kifizette az MSZP – másodrendű alperesként – Selmeczinek, ám az elsőrendű alperesként általa fizetendő összeget is megelőlegezte helyette az MSZP, így most ő tartozik pártjának.