Harmadszor volt razzia a Ligánál

Liga Szakszervezet, NAV razzia
Budapest, 2016. május 18. A Liga Szakszervezetek (Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája) budapesti székháza az Ajtósi Dürer soron 2016. május 18-án. Ezen a napon a székházban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai vizsgálódtak. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Pályázatokat ellenőriztek, ezt írta az Origónak a NAV. Nem először volt razzia a Liga székházában.
Vágólapra másolva!

A LIGA Szakszervezetek mint kedvezményezett által végrehajtott TÁMOP 2.5.3. A és TÁMOP 2.5.3. C projekteket az elmúlt időszakban folyamatosan ellenőrizték, ma a NAV tartott ellenőrzést - többek között ezt írta az Origo megkeresésére a Liga Szakszervezetek azután, hogy a NAV emberei lepték el a székházukat.

Ugyanezeket a projekteket - ahogy írják - 2015 őszén a Miniszterelnökség, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellenőrizte. 2016-ban záró helyszíni ellenőrzést tartott az Emmi.

Azt is írják, a mai vizsgálat egy korábban ismeretlen tettes ellen indított és folyamatban lévő nyomozással lehet kapcsolatos. A pályázatokat egyébként még Gaskó István elnöksége alatt nyerték el. Korábban a VDSZSZ alelnöke, Bárány Balázs több bejelentést is tett a korábbi VDSZSZ-elnök Gaskó pénzügyei miatt.

A NAV egy rövid közleményben csak annyit írt: iratokat foglaltak le.