Tisztújítás a Magyar Atlanti Tanácsban

Magyarország Barátai Alapítvány második világtalálkozójáról sajtótájékoztató
Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank Nyrt. marketing és kommunikációs igazgatóságának igazgatója, Vizi E. Szilveszter, az alapítvány elnöke,Beke Zsuzsa a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok- és PR vezető,Szollár Domonkos társasági kommunikációs igazgató MOL nyrt.
Vágólapra másolva!
Egyhangú szavazással újabb három évre megerősítették Vizi E. Szilveszter akadémikust a szervezet elnöki posztján. 
Vágólapra másolva!

Magyar Tudományos Akadémia épületében tartott tisztújító közgyűlésén az alelnökökről is döntöttek. Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete, Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára, valamint Felkai Anna, Hardy Ilona, Szentiványi Ágnes, Csóti György, Erdős André, Szent-Iványi István került be az elnökségbe.

A felügyelőbizottság elnökének Kovács Árpádot, tagjainak Stadler Jánost és Vogel Dávidot választották meg. Vizi E. Szilveszter megerősítette: a szervezet a továbbiakban is Magyarország NATO-tagságának, az abból fakadó feladatok ismertetésének, az észak-atlanti szövetséggel összefüggő ismeretterjesztésnek szenteli tevékenységét.

Újabb három évre elnökké választották Fotó: Bielik István - Origo

Jó a kapcsolat Colleen Bellel

A régi új elnök szólt arról is, hogy a kormány kulcsfontosságúnak tartja a nem kormányzati szervezetként működő MAT működését. A szervezet elnöke kiemelte az együttműködést a Honvédelmi Minisztériummal, a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, és szólt arról, hogy az elmúlt évben kiemelkedő kapcsolatot alakítottak ki az Emberi Erőforrások Minisztériumával is.

Kitért a NATO-tagországok Magyarországra akkreditált külképviseleteivel való együttműködésre is. Ezek közül kiemelte, hogy az Egyesült Államok nagykövetsége rendszeresen részt vesz a MAT rendezvényein, Colleen Bell nagykövettel személyesen is jó kapcsolatokat ápolnak.