Már nem gyűjt boltzáras aláírást az MSZP

Vágólapra másolva!
Már két-három héttel ezelőtt felhagyott a vasárnapi boltzárral kapcsolatos aláírásgyűjtéssel az MSZP - nyilatkozta Gőgös Zoltán a Magyar Idők csütörtöki számában.
Vágólapra másolva!

A szocialisták elnökhelyettese elmondta: azért döntöttek így, mert már látnak arra garanciát, hogy a kormány nem vonja vissza a vasárnapi nyitvatartást.

A politikus hozzátette: korábban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (KDNP) nem fogalmazott egyértelműen a témával kapcsolatban, ezért akartak a szocialisták voksolást annak érdekében, hogy három évre bebiztosítsák az üzletek nyitvatartását vasárnap. Hozzátette, hogy

az Alkotmánybíróság is elutasította a beadványukat, így az lekerült a napirendről.

Gőgös Zoltán beszélt arról is, hogy tovább gyűjtik az aláírásokat az állami földek eladásával kapcsolatos, valamint a cégvezetők kétmilliós bérplafonjáról szóló népszavazási kérdésekben. Eddig százötvenezer szignót sikerült összegyűjteniük. A politikus megjegyezte: bár segítenek Kész Zoltánnak is a bérplafonnal kapcsolatos aláírásgyűjtésben, külön íveket használnak, azt a csomagot a független országgyűlési képviselő fogja leadni a Nemzeti Választási Irodának.