Ez már az igazi május

Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése a következő hétre már igazi májusi időt ígér. 
Vágólapra másolva!

Vasárnap túlnyomóan napos időre lehet számítani, felhő alig lesz az égen, esni pedig sehol nem fog. Az élénk déli szél még melegebb levegőt szállít magával, a csúcshőmérséklet már 25 Celsius-fok körül alakul majd, igazi májusi idő lesz tehát. Emiatt melegfronti hatással kell számolni.

Hétfőn a nap nagy részében folytatódik a szép, napos időjárás. Estétől aztán egyre többfelé növekszik meg a gomolyfelhőzet, és főleg a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Reggel 10 és 15, délután 24 és 28 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, zivatar (tartósabb eső leginkább a Dunántúlon lehet). Az északnyugati szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Nyugaton, délnyugaton csak 13 és 20, keleten még 21 és 25 Celsius-fok közötti értékeket lehet majd mérni.

Szerdán a napsütés mellett gomolyfelhők is lesznek, ezekből elszórtan lehet zápor, néhol pedig zivatar. A kezdetben még erős légmozgás délutánra fokozatosan gyengül. 24 Celsius-fok körül várható a csúcsérték.

Csütörtökön és pénteken megint sok napsütésre van kilátás, és csak elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. A hét végére tehát tovább erősödik a nappali felmelegedés.