Három lányunokáját is zaklatta egy nyíregyházi férfi

Vágólapra másolva!
A lányokat molesztálta, a fiúkat lopni küldte és itatta, miközben összes unokáját verte egy nyíregyházi nagyapa. A férfit nem jogerősen 12 évre ítélték.
Vágólapra másolva!

Szinte az összes létező bűnt elkövette unokáival szemben az a nyíregyházi férfi, akit kedden első fokon 12 év fegyházra ítélt a Nyíregyházi Törvényszék.

Toma Attila bírósági szóvivő elmondta, a férfi azután lett az öt gyerek gyámja, hogy lánya meghalt, a gyámhivatal pedig őt jelölte ki törvényes gondozónak.

Amit lehet, elkövetett

A nagyapa azonban szinte minden lehetséges módon visszaélt helyzetével:

4, 8 és 10 éves lányunokáit különböző szexuális cselekményekre kényszerítette, míg a két fiúval tűzifát lopatott, de rászoktatta őket az italra és a cigarettára is.

Nyújtófa és éhezés

A gyermekeket a vád szerint vesszővel, nyújtófával verte, de a bántalmazáshoz hozzátartozott az éhezés is: a gyerekek nem kaptak eleget enni, nagyapjuk szomszédokhoz küldte kéregetni őket. Személyi higiéniájukról sem gondoskodott megfelelően, koszos, hiányos ruházatban járatta őket.

A férfit végül három rendbeli, nevelése alatt álló, 18. életévét be nem töltött gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszak, valamint öt rendbeli, kiskorúak veszélyeztetésének bűntettében találta bűnösnek az első fokon eljáró tanács. Az ítélet még nem jogerős.