Jogerősen elítélték a zuglói házaspár gyilkosát

Vágólapra másolva!
Tizenkilenc éve történt gyilkossági ügyben hozott jogerős ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla: ugyanennyi év fegyházbüntetést kap a férfi, aki egy idős házaspárt késelt halálra Zuglóban.
Vágólapra másolva!

Kísérti a 19-es szám a zuglói házaspár gyilkosát: a férfi éppen 19 éves volt, amikor 1995 májusában elszámolási vita után botokkal megverte, majd több tucatnyi késszúrással meggyilkolta ismerőseit - most ugyanennyi ideig ülhet fegyházban.

Pár ezer forint miatt gyilkolt

A vádlott néhány ezer forintos tartozása miatt szólalkozott össze áldozataival, akiket dulakodás után dührohamában meggyilkolt, ezután pedig átkutatta lakásukat, és magával vitt néhány tárgyat.

Személye kezdettől fogva gyanús volt a rendőröknek, de nem találtak ellene bizonyítékot.

2014-ben azonban újra elővették ügyét, a tanúkihallgatásra beidézett férfi pedig beismerő vallomást tett.

Hiába lépett vissza

Utóbb ezt a vallomását visszavonta, de ellene szóltak az időközben újravizsgált bizonyítékok is: a Fővárosi Törvényszék a vádlottat tavaly nyáron 19 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit, emberölés és kifosztás miatt.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden helybenhagyta a vádlott büntetését.

A testület szerint életszerűtlen a vádlott védekezése is, amely szerint a bűncselekmény elkövetése után érkezett a helyszínre, akárcsak az, hogy fenyegetés hatására vállalta volna magára a súlyos bűncselekmény elkövetését.

A férfit legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után lehet feltételesen szabadlábra helyezni.