Soron kívül ellenőrzik a kalandparkokat

2016.05.24. 11:22

Minisztériumi vizsgálat indul a csillebérci kalandparkban vasárnap délután történt tömegbaleset után, az ország összes hasonló élményparkját ellenőrzik.

Rendkívüli országos vizsgálatot rendelt el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az összes kalandparkot ellenőrzik, miután vasárnap délután 14 gyerek alatt szakadt el egy háló a csillebérci élményparkban.

A tárca szerint megengedhetetlen, hogy a veszélyes üzemű kalandparkok megfelelő biztonsági feltételek nélkül működjenek,ezért többek között a berendezések biztonsági tanúsítványait, a kezelőszemélyzet képesítését is ellenőrzik. A vizsgálatnak heteken belül le kell zárulnia, hiszen hamarosan kezdődik az idegenforgalmi szezon.

Homály a háló körül

A csillebérci, csak könnyebb sérülésekkel járó baleset után sajtótájékoztatót tartott Tóth Barna, a parkot üzemeltető Challenge Forever Kft. ügyvezetője.

Rejtély, hogy szakadhatott el az állítólag rendszeresen ellenőrzött műszálas háló. A képen a csillebérci kalandpark hasonló, de ép attrakciós kötélhálója láthatóFotó: Marton Szilvia - Origo

Hétfői beszámolójából nem derült ki, hogy mi okozhatta a hálószakadást – amivel kapcsolatban a rendőrség is nyomoz, gondatlan veszélyeztetés gyanújával – azt viszont elmondta, hogy

az elszakadó hálón nem viseltek hevedert a gyerekek,

csupán sisakot. Tóth Barna szerint plusz védőfelszerelésre nem volt szükség, hiszen a háló nem képezte az akadálypálya részét. Hozzátette, a játszótereken sincs karabiner, heveder a mászókák mellett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK