Nyomoznak az adóellenőröket foglyul ejtő uberes ellen

Uber taxi
20150913 - BRUSSELS, BELGIUM: Illustration shows the logo of Uber on a smart phone during a protest of Brussels taxi drivers against taxi-app Uber, 20150913, in Brussels. Brussels' taxis ride Today at half price. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK
Vágólapra másolva!
A NAV feljelentése nyomán az ügyészség nyomozást rendelt el annak az uberesnek az ügyében, akit a NAV revizorai ellenőriztek. Az uberes a fuvar végén pánikba esett, lezárta az ajtókat és elhajtott az ellenőrökkel, fél órába telt, mire megnyugodott. Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.
Vágólapra másolva!

Nyomozást rendelt el az ügyészség adóellenőrök sérelmére elkövetett erőszak miatt - közölte a fővárosi főügyész, Ibolya Tibor. Azt írta, hogy a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feljelentése alapján

hivatalos személy elleni erőszak, valamint személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A nyomozással a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányságát bízta meg a kerületi ügyészség - olvasható a közleményben.

Nem akarta lezárni a fuvart

Ahogy az Origo is megírta, a NAV május 22-én tett feljelentést az ügyben. 2016. május 11-én kora délután rendeltek Uber-sofőrt a NAV ellenőrei. A célállomáson a vélhetően gyanút fogott sofőr az utasok külön kérésére sem akarta lezárni a fuvart, hiába győzködték, hogy így nem értékelhetik a szolgáltatást a neten. Miután kiderült, hogy a sofőr NAV-ellenőrzés alanya, először kiutasította a revizorokat, akik azonban a jegyzőkönyv lezárása nélkül nem hagyták el a helyszínt.

Fél óra alatt megnyugodott

A gépkocsivezető ekkor blokkolta az ajtókat, elindult, és

az ellenőrök kérdésére csak annyit mondott, „jó helyre" viszi őket.

Útközben rádión leadta kollégáinak a két revizor személyleírását.

Fél órába telt, mire a sofőr megnyugodott, és elengedte a NAV munkatársait,

akik addigra már telefonon segítséget kértek. Az Uber-sofőr attól tartott, hogy a BKK és a rendőrség munkatársai is előkerülnek, és leveszik az autó rendszámát, ezért ijedtében inkább elhajtott a revizorokkal együtt.