Pintér: Nem lehetünk a leggyengébb láncszem

Kontrát Károly; Pintér Sándor
Pintér Sándor belügyminiszte a meghallgatásán, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén
Vágólapra másolva!
Magyarország nem lehet a leggyengébb láncszem a terrorelhárításban - szögezte le a belügyminiszter kedd délelőtt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában tartott évi meghallgatásán.
Vágólapra másolva!

Pintér Sándor azt monda: a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a terroristák a nagy létszámú rendezvényeket próbálják célba venni, és az öngyilkos merénylettől a dróntámadásokig mindenféle elkövetési módra készek.

Pintér Sándor belügyminiszter a meghallgatásán, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén Forrás: MTI/Kovács Tamás

Kiemelte, ha nem is konkrét célpont egy ország, a leggyengébb láncszem veszélyben van. Emiatt több mint 2 milliárd forint többletforrást biztosítottak erre a terrorelhárításra: fejlesztették a Terrorelhárítási Központot, növelték az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat létszámát.

A belügyminiszter szerint nyilvánvaló, hogy nem fog csökkenni az Európát érő migrációs nyomás. Pintér Sándor erről kedden délelőtt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában tartott beszámolója után beszélt újságíróknak.

Nem csökken a nyomás

Pintér Sándor azt mondta: délkelet felől sem csökken a migrációs nyomás, és az Észak-Afrika felől Olaszországba tartó hajós migráció is újraindult. A belügyminiszter ennek kapcsán szólt arról is, hogy egy benyújtott törvénymódosítás révén szeretnék a tranzitzónát kiszélesíteni, hogy minél kevesebben juthassanak illegálisan az ország területére.