Zivataros lehet az első nyári hétvége

Budapest, 2015. június 9.
Jégeső és felhőszakadás Budapesten, a Szent István körúton, a Margit híd közelében 2015. június 9-én.
Budapest, 2015. június 9. Jégeső és felhőszakadás Budapesten, a Szent István körúton, a Margit híd közelében 2015. június 9-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Több-kevesebb napsütés előfordulhat, de sok lesz a csapadék, vasárnap még jég is eshet, 25 Celsius-fok körüli maximumok várhatók.
Vágólapra másolva!

Pénteken a napsütés mellett gyakran lesz gomolyfelhős az ég, főleg délután várható szórványosan zápor, zivatar. A szél csak a zivatarok környezetében válhat viharossá.

Reggel 12, délután 25 fok körül alakul a hőmérséklet. Ne lesz front felettünk.

Szombaton is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, több helyen, főként a keleti országrészben várható zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Jégeső és felhőszakadás ismlehet vasárnap Forrás: MTI/Mohai Balázs

Vasárnap erősen gomolyfelhős lesz az ég, sokfelé valószínű zápor, zivatar.

Jégeső és felhőszakadás is lehet.

Az északi, északkeleti szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 25-27 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Hétfőn az élénk északkeleti szél szárazabb léghullámokat hoz magával, kevesebb lesz a csapadék és több a napsütés. 23-24 fok köré gyengül a felmelegedés.

Kedden szikrázóan napos, friss időre van kilátás. Csak elvétve alakul ki futó zápor. Az északkeleti szél élénk marad. Reggel 10-15, délután 21 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.