Országosan ismert vízilabdázók voltak Kiss László korábbi úszókapitány tettestársai, akikkel 1960-ban a Margitszigeten a medencében molesztált egy 18 éves lányt. 

Kiss László 1962-es ügyének perirataiból kiderül, hogy már korábban is meggyanúsították nemi zaklatással. Két társával 1960-ban molesztáltak egy 18 éves lányt, akit csak akkor akartak elengedni, ha megígéri, hogy közösülni fog velük, de a medencei aktust is felajánlották neki – írja a Blikk

A lány végül a váratlanul felbukkanó úszómesternek köszönhetően szabadult ki a férfiak keze közül.

Az újság állítása szerint Kiss László egyik társa a kor ismert vízilabdázója volt, még Európa-bajnokságot is nyert a válogatottal. Egy budapesti klubban pólózott, úszóként országos bajnoki címet szerzett, a másik férfi pedig szintén egy budapesti csapat játékosa volt. 

Kiss László volt úszókapitányForrás: MTI/Soós Lajos

Tettükért három hónapra minden sporttevékenységtől eltiltotta őket a Magyar Úszószövetség, és ebben az időszakban még az uszodákat sem látogathatták. Ugyanakkor a komolyabb következményeket megúszták, ez ügyben nem indult rendőrségi eljárás – ezért a lap nem is írhatta le a pólósok nevét. 

„Engem nem tiltottak el soha, nem tudok semmiről, hagyjanak ezzel békén! Kiss László a barátom volt. Nem történt ilyen, semmiféle eljárás nem folyt ellenem. Szeretném, ha 80-100 éves történetekkel békén hagynának” – válaszolt a Blikknek vasárnap a férfi. 

A Népsport akkoriban részletesen beszámolt a történtekről, még a szövetség közleményét is idézték, tehát megnevezték az erőszakoskodókat. 

„Az ítélettel a legteljesebb mértékben egyetértek – mondta egy egyesületi vezető a Népsportnak. – Meg kell mondanunk, ...-nak nem ez az első fegyelmi ügye. Sajnáljuk, hogy a különben tehetséges sportoló most ismét ennyire megfeledkezett magáról. Az utóbbi időben ugyanis azt tapasztaltuk, hogy megkomolyodott” – idézi a Blikk a Népsport akkori számát.