Nyereményözön a Petőfin: elvitték az autót

Vágólapra másolva!
Hétfőn lett vége a Petőfi Rádió Nyárindító Nyereményözön játékának. Egy új Toyota Yaris Selection volt a fődij, amelyet a legszerencsésebb versenyző vihetett haza. 
Vágólapra másolva!

Az autóért a Talpra magyar hétfői élő adásában mérkőztek meg a játékosok. Május 30-tól június 3-ig minden nap kisorsoltak a műsorban egy játékost, ő lett a nap nyertese. A szerencsés hatodik hétfőn szállhatott versenybe. A feladat annyi volt, hogy szelfit kellett készíteni a Toyota Sakura autószalon előtt kiállított főnyeremény autóval. A #petofiradio hashtaggel ellátott képet a Facebookon kellett megosztani. A 8 óra 50-ig legtöbb lájkot begyűjtő játékos lehetett a szerencsés hatodik az elmúlt hét öt napi nyertesei mellett. Ők indultak a hétfői adásban a hat kulcsért. A játék lényege, hogy csak egyetlen kulcs nyitotta az autót, de nem tudhatták, hogy melyik.

A hétfői döntőben pedig már feladatok is vártak rájuk. Kresz-tesztet kellett kitölteniük, autót kellett mosniuk, és pakoló verseny is volt. A mosást elegánsan kellett csinálniuk, a pakolásnál pedig mennyiségi szempontok döntöttek. A zsűrit a Talpra magyar műsorvezetői alkották, Peller Mariann, Harsányi Levente és Szakál Miklós. Rajtuk kívül zsűritag volt még Ebadi Eszter is, a Toyota Sakukra értékesítési munkatársa. Ők pontozták a mosást, a pakolásnál pedig a csomagok száma volt fontos. Aki a legtöbb pontot szerezte, az választhatott először a hat autókulcs közül. Bartalos Mónika hétfőn, facebookos képével került a játékba, és a feladatokban ő szerezte a legtöbb pontot. Először választhatott tehát kulcsot, de nem járt sikerrel, nem nyílt ki a kocsi ajtaja.

Kertész Brigitta a főnyereménnyel Forrás: MTVA/Kovács Péter

Utána választhattak kulcsot a játékosok, sorban az alapján, hogy mennyi pontot szereztek a hétfői feladatokban. Végül Kertész Brigitta kulcsa nyitotta az autót. Érdekesség, hogy legkevesebb pontja miatt neki maradt az utolsó kulcs, ami végül ki tudta nyitni az autót. A többiek egyébként értékes ajándékcsomagokat kaptak.