Tizenhárom évesen már négy rabláson túl volt

2016.06.06. 09:24

Felnőtt férfit is megpróbált kirabolni barátjával a gyermekkorú bűnöző, a vádhatóságok szerint többszörös visszaesőnek számít.

Négyrendbeli rablással vádol egy fiút a fővárosi I. és XII. Kerületi Ügyészség. A vádhatóságok szerint a gyanúsított 12 éves - gyermekkorú volt - amikor ebből három bűncselekményt elkövetett.

Egy felnőttől sem riadtak vissza

A vádlott 2014 augusztusában rabolhatott először:

Pesterzsébeten, 13 éves barátjával támadt rá egy férfira, akit körülfogtak, rángattak és lökdöstek, hogy táskáját megszerezzék.A sértett a földre került, de a táskát így sem engedte el, a két támadó pedig elmenekült a helyszínről.

Egy év alatt négyszer rabolt

A rabló ezután kiskorú áldozatokkal próbálkozott, nagyobb sikerrel: 2014 szeptemberében és decemberében is telefonokat zsákmányolt, tavaly júniusban pedig két társával rabolt ki és vert meg egy sértettet - ekkor is mobilt szereztek.

Az utolsó támadás után azonban szinte rögtön elfogták őket a rendőrök. Mivel a vádlott a támadások idején még nem töltötte be a 14. évet, ellene csak intézkedést javasolhatnak – a két ügyészség most javítóintézetbe küldené a fiút.