Kétszer is felgyújtották a kifosztott asszony házát

2016.06.10. 11:29

Nyomaikat próbálták eltüntetni a tolvajok, ezért égették le egy idős nő polgári házát. Kétszer is tüzet raktak az épületben.

Füst dől egy polgári lakatlan házból - vették észre június 8-án este szomszédok, akik azonnal értesítették a rendőrséget. Mint kiderült,

az ingatlant egy héten belül másodszor gyújtották fel,

ezúttal azonban porig is égették, mellette álló melléképülettel együtt. Az első gyújtogatást nyomait június 8-án reggel fedezte fel a ház tulajdonosa, egy 74 éves nő, aki azt is észrevette, hogy a ház ajtaját felfeszítették.

Csak romok maradtak a gyújtogató betörők utánForrás: Police.hu

Rendőrökbe ütköztek

A polgári rendőröknek nem kellett sokáig kutatniuk a két gyanúsított után, akik a helyszínelés és adatgyűjtés idején is az utcán bámészkodtak, megjelenésük pedig egyezett a  korábbi személyleírásokkal.

Korábban lakatlan volt, ma már lakhatatlan is az épületForrás: Police.hu

Felégették nyomaikat

A 18 és 40 éves helyi férfiakat elfogták, és a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra vitték, ahol beismerő vallomást tettek - mint elmondták, korábban több értéktárgyat is elloptak a házból, a tűzzel pedig nyomaikat akarták eltüntetni.

 A két férfi  ellen jelentős kárt okozó rongálás bűntett és lopás vétség miatt indult eljárás, jelenleg bűnügyi őrizetben tartják őket.