Fidesz: A baloldal mindig csak elvette a pénzt az oktatásból

Vágólapra másolva!
„Ugyanazok, akik ma utcára hívják a pedagógusokat, sorra visszautasították a párbeszédet a kormánnyal, a tárgyalások helyett politikai tüntetéseket és utcai akciókat szerveznek” – írta közleményben a Fidesz. „A pedagógusok többsége azonban mára pontosan felismerte, hogy csak fel akarják őket használni” - reagált a párt az ellenzéki nyilatkozatokra és a mai tüntetésre.
Vágólapra másolva!

„A baloldal a kormányzása alatt mindig csak elvette a pénzt az oktatásból, eladósította és csaknem csődbe vitte az iskolákat fenntartó önkormányzatokat, több száz iskolát zártak be, és több ezer tanárt tettek az utcára” – írta a Fidesz-frakció sajtóosztálya a közleményben.

A polgári kormányzás óta a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógus-béremelés indult, átlagosan 50 százalékkal emelkedik a tanárok bére, írják.

A béremelés idén és jövő ősszel is folytatódik, és bérrendezés kezdődik az oktatást segítő, nem pedagógus végzettségű dolgozóknál is.

A pedagógusokat érintő minden más szakmai kérdésben is sorra születik megegyezés a köznevelési kerekasztalnál.

– írja a párt sajtóosztálya. Jövőre 455 milliárd forinttal többet fordítanak a köznevelésre, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetésben, zárul a közlemény.