Vona Gábor, a Jobbik elnöke egy interjúban azt mondta, hogy lemond posztjáról, ha a pártja nem nyer 2018-ban. Vona ezt azzal indokolta, hogy a vereség kudarc lenne. 

„38 éves leszek nyáron, politikai értelemben még nagyon fiatal vagyok. Azt gondolom, hogy az ország nem ér rá. Érzem azt a nyomást, hogy nagyon sokan bennünk látják az utolsó esélyt. Számomra, ha 2018-ban nem nyerjük meg a választást, az igenis kudarc lesz." – mondta Vona Gábor a Magyar Nemzet ma megjelent interjújában

A pártelnök vállalná a felelősséget a kudarcért, és lemondana a tisztségről. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem indul újra az elnökségért. „Ha mondjuk egy százalékkal szenved vereséget a Jobbik, az nem feltétlenül jelent a politikai pályafutásomban olyan törést, ami miatt le kell vonulnom a pályáról" – mondta.

A pártelnök-frakcióvezetőt természetesen kérdezték Novák Előd leváltásáról is. Azt mondta, régóta érlelődött benne, hogy Novák Előd elnökségi tagságát megvétózza, viszont azt, hogy a frakcióból is mennie kell, csak a tisztújító kongresszust megelőző másfél hónap tapasztalatai érlelték meg benne. Hozzátette, hogy a kritika soha nem jelentett problémát, de Novák Előd sokszor összekeverte a kritikát és a fegyelmezetlenséget. Azt is elmondta, hogy nem fél Novák Előd bosszújától.