A kormány érthetetlen módon továbbra is támogatja egy rákkeltő kockázatú növényvédő szer használatát az LMP szerint, mikor az kiváltható lenne biztonságosabb anyaggal.

Az LMP szerint el kell utasítani a rákkeltő kockázatú, glifozát növényvédő szer alkalmazását az EU-ban, de a magyar kormány támogatja annak használatát. Az ellenzéki párt szerint nem késő a kormánynak kimászni a vegyszergyártók zsebéből, és az egészséget a gazdasági érdek elé helyezni."

A glifozát a világegészségügyi szervezet szerint is potenciálisan rákkeltő, hozzájárul a daganatos és hormonrendszert károsító betegségek kialakulásához. A kormány álláspontja mégis az, hogy nem kell kivonni ezeket a szereket a forgalomból.  Ezzel a GMO-k terjedését is segíti Európában, hiszen alapvetően a szer a genetikailag módosított glifozáttűrő szaporítóanyagok növényvédelméhez nélkülözhetetlen.

Sallai R. Benedek szerint a profit nem előzheti meg az embertForrás: Origo

Az LMP-s Sallai R. Benedek szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány az állampolgárainak érdeke és a szakértők, civil szervezetek véleménye ellenére támogatja a szer használatát, és mert "a profit nem előzheti meg az embert", elvárja a kormánytól, hogy az emberek egészségét tekintse elsődlegesnek.