Vágólapra másolva!
Az asszony elhagyta emberöléssel vádolt élettársát, új partnere viszont vele végzett: reménytelen bűnügyi történet a Pest megyei Apajról.
Vágólapra másolva!

Baltával vertek agyon egy asszonyt a Pest megyei Apajon: az eset még tavaly augusztusban történt, előzményei pedig szintén morbidak és vészjóslóak voltak.

Az áldozat 2015 áprilisában hagyta el korábbi élettársát, aki éppen előzetes letartóztatásban ült, emberölés miatt.

Cseberből vederbe

A nő megismerkedett egy másik férfival is, de vele sem járt jobban: a páros egyik tagjának sem volt állandó munkája, viszont rendszeresen ittak és veszekedtek, gyakran verekedtek is.

Az asszony sérülései ellenére nem ment orvoshoz, nem kért segítséget, a bántalmazás pedig idővel mind durvább lett.

A férfi gyilkosság napján is ittasan verte partnerét, fojtogatta, késsel megvágta az áldozatot – majd egy baltával több ütéssel megölte.

Takarított, majd telefonált

Mikor az elkövető felismerte tettét, próbálta eltüntetni a bűncselekmény nyomait - állítja a vádhatóság. Az asszony ruháit beáztatta a kádba, a saját véres öltözékét egy zsákba tette és azzal együtt elindult az apaji vasútállomásra, majd a családjához utazott. Otthon elmondta a rokonainak, hogy mit tett, majd felhívta a rendőröket és a mentőket, és bejelentette a sértett halálát.

A Pest Megyei Főügyészség hétfőn különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a férfival szemben, és letöltendő fegyházbüntetést kért a bíróságtól – a vádlott jelenleg előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.