Erőszakos óriás lehet a kecskeméti cukrásznő gyilkosa

kecskeméti
Bilincsben viszik a férfit, aki a gyanú szerint 1999-ben megerőszakolt és meggyilkolt egy kecskeméti cukrásznőt
Vágólapra másolva!
Tizenhét éves gyilkossági ügyet zárhat le a rendőrség – óriási termetű, 130 kilós férfit gyanúsítanak egy kecskeméti cukrásznő megölésével. A visszaeső bűnözőnek számító férfi előzetesbe került.
Vágólapra másolva!

Éveken át nyomozott a rendőrség a kecskeméti gyilkosság ügyében, míg tavaly decemberben sikerült azonosítani a feltételezett elkövetőt.

1999. szeptember 15-én egy fiatal cukrásznőt megerőszakoltak és megfojtottak a műkertvárosi kiserdő közelében.

A tettes elvitte az áldozat táskáját és értékeit is. Mint a Hiros.hu írja, a rendőrök több mint 350 tanút hallgattak ki a bűnüggyel kapcsolatban, és DNS-mintákat is vettek tőlük, de nem találtak egyezést az áldozat testén talált nyomokkal.

Bilincsben viszik a férfit, aki a gyanú szerint 1999-ben megerőszakolta és meggyilkolta a kecskeméti cukrásznőt Forrás: Police.hu

Az eljárást végül 2001 májusában megszüntették, a Bács-Kiskun megyei rendőrök azonban később többször is megnyitották az eljárást, és adatokat gyűjtöttek. Így derült ki 16 évvel később, hogy

egy fővárosi rablás gyanúsítottjánál azonos DNS-mintát találtak.

Erőszakos óriás

A feltételezett elkövető – egy 130 kilós, két méter magas férfi – már a kilencvenes években is többször törvényt sértett, és a gyilkosság időpontja óta nyolcszor volt büntetve. A vádhatóság szerint a bűncselekmény során végig visszaélt rendkívüli erőfölényével,

az erőszak után pedig felelősségre vonástól tartva megfojtotta áldozatát.

A most 40 éves férfit hétfőn előzetes letartóztatásba helyezték, mivel előélete és személyes kapcsolatainak hiánya miatt fennállt a veszély, hogy másként nyom nélkül eltűnne – illetve újabb bűncselekményeket követne el.

Egy életre rács mögé kerülhet

A gyanúsítottat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolja, ha a bíróság is bűnösnek találja, ezért tíztől húsz évig terjedő, vagy akár életfogytiglani szabadságvesztésre számíthat.