Megfenyegették, hogy erővágóval szedik le az ujjait

Vágólapra másolva!
Jogerősen öt és hét év közötti börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a négy férfit, aki tavaly elrabolt egy bajai vállalkozót.
Vágólapra másolva!

A táblabíróság társtettesként elkövetett emberrablás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat.
A sértett és a másodrendű vádlott egyaránt autókereskedőként dolgoztak, közöttük egy meghiúsult olaszországi gépkocsivásárlás miatt elszámolási vita alakult ki. Ezért a másodrendű vádlott megállapodott egy társával, hogy a férfit erőszakkal kiviszik egy csávolyi tanyára, és a követelés fejében megszerzik tőle az autóját. A tervről tudomást szerzett a másik két vádlott, akik húsz százalék részesedésért vállalták, hogy segítenek a tartozás behajtásában.

Mindent előre elterveztek

2015. február 15-én a másodrendű vádlott, azzal az ürüggyel, hogy meg akarja venni a kocsiját, találkozót beszélt meg a sértettel. Próbaútra indultak, a vádlott vezetett, majd egy előre megbeszélt helyen megállt, és beszállt az autóba a behajtásra vállalkozó két férfi. Már a gépkocsiban bántalmazták a védekezni próbáló sértettet, a verést a tanyán is folytatták, ahol megkötözték a férfit, és egy harisnyával a száját is betömték. A másodrendű vádlott megfenyegette a sértettet, hogy

ha nem adja át autóját, egy erővágóval egyesével levágja az ujjait,

majd egy fecskendőt felmutatva kilátásba helyezte, hogy erős nyugtató beadásával megöli. A rémült sértett aláírta a szerződést és egy nyilatkozatot is arról, hogy egy másik autót hamisított adásvételivel szerzett meg.

Életveszélyesen megfenyegették

Az egyik vádlott életveszélyesen megfenyegette a sértettet, azt mondva, ne merjen a rendőrséghez fordulni a történtek miatt, majd a férfit az autójával Bajára vitte. A vádlottakat egy héttel a történtek után őrizetbe vették.

Mint az útonállók

A táblabíróság valamennyi vádlott esetében egy-egy évvel súlyosbította az első fokon kiszabott büntetéseket. Az ítélet indoklásakor elhangzott: a vádlottak szinte útonálló módon követték el cselekményüket, halálfélelmet kiváltva a sértettben.