Leszakadt az ég Budapesten

2016.06.15. 15:04

Heves zivatar érte el a fővárost és térségét, óránként 80 kilométeres széllökések kísérik a csapadékot.

Szinte vízszintesen esett az eső Óbudán, a Budapestet és térségét is elérő felhőszakadást erős, helyenként akár 80 kilométeres óránkénti sebességű szél is kíséri.

Szinte vízszintesen zuhogott az eső ÓbudánForrás: Origo

Az Országos Meteorológiai Szolgálat aktuális riasztása szerint zápor, zivatar, helyenként jégeső esik az Alföldön és az ország középső térségében – de zuhog az eső Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.

Itt esik jelenleg az OMSZ szerintForrás: OMSZ

A szerdai előrejelzés alapján ugyanakkor az északnyugati megyék kivételével országosan bárhol előfordulhat heves zivatar vagy éppen felhőszakadás.

Viharfelhők Debrecen felettForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A sárga viharjelzéssel érintett területeken 25-30 miliméteres csapadékot jósol az OMSZ, rövid idő alatt ekkora mennyiség hullhatott le Budapesten is.

Itt eshet ma napi előrejelzés szerintForrás: OMSZ

Kitört ágak és fatörzsek

A hirtelen jött felhőszakadás miatt 15 helyszínre riasztották a fővárosi tűzoltókat, főként a budai oldalon, ahol bleszakadt ágakat, kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk - mondta el az Origónak  Kisdi Máté, a fővárosi katasztrófavédelem szóvivője.

Óbudán, az Attila úton vélhetően villám szakította le egy hotel reklámtábláját, a Szentendrei út fogalmát pedig egy, az úttestre dőlt fatörzs akadályozza - eltávolításán most is dolgoznak a tűzoltók. Az első kerületi Lovas utcában faág zuhant egy autóra, de kitört ágak miatt riasztották a katasztrófavédelmet a XIII. kerületben is.