Rogán a Bildnek: Angliában kampányol a magyar kormány a kilépés ellen

2016.06.19. 15:04

A magyar kormány hirdetései jövő héten jelennek meg a brit Daily Mailben. A pénteken Németországban tárgyaló Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a Bildnek azt mondta: az ellentétek ellenére Európának egyben kell maradnia.

Orbán Viktor az első olyan uniós miniszterelnök, aki személyesen is bekapcsolódik a britek EU-ból való kilépése elleni kampányba – írja a Bild. A magyar kormány Brexit-ellenes hirdetése a jövő héten fog megjelenni a brit Daily Mailben. A hirdetés szövege így hangzik majd: A döntés a tietek, de Magyarország büszke arra, hogy veletek együtt az Európai Unió tagja lehet.

Rogán Antal, Bild,Forrás: Origo

A lap idézi a Bajorországban pénteken hivatalos úton Markus Söder bajor államminiszterrel és Armin Laschet CDU-alelnökkel találkozó Rogán Antalt, a miniszterelnöki kabinetirodát vezető minisztert, aki azt mondta: A belső ellentétek ellenére az EU-nak egyben kell tartania Európát. A briteknek nem lenne szabad elhagyniuk bennünket 

A találkozón a bajor államminiszterrel egyetértettek abban, hogy az európai családnak egyben kell maradnia, mert "Anglia nélkül Európa nem lehet teljes”.  

Kovács: Magyarország szilárdan hisz az unió által elért eredményekben

Kovács Zoltán az MTI-nek nyilatkozva megerősítette, hogy a kormány a miniszterelnök aláírásával jelentet meg a brexit ellen érvelő hirdetést. 

Kovács Zoltán arról beszélt: Magyarország szerint Nagy-Britannia uniós tagsága azért fontos, mert az erős Európa a nagy tagállamok együttműködésével valósítható meg. A magyar kormányt sokszor vádolták Európa-ellenességgel, azonban mostani "pro-európai hozzáállása" is jól mutatja, hogy elszántan és szilárdan hisz az unió által elért eredmények fontosságában, még ha sok esetben másként is képzeli el a kontinens jövőjét - fejtette ki a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán elmondta, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával megjelenő hirdetést eredetileg szombaton szerették volna megjelentetni, de két nappal elhalasztották a nyilvánosságra hozatalt, tekintettel a Jo Cox munkáspárti képviselő meggyilkolása miatti kampánycsendre.