A kommunista miniszter hamvait titkos helyen, egy budai erdőben, vélhetően jogtalanul szórták szét. 

Május elsején, kora reggel és szűk körben, a nyilvánosság kizárásával szórták szét a 95 éves korában, április elején elhunyt Biszku Béla hamvait – írja a Bors. 

Nem volt szabályos a temetés, állítja a BorsFotó: Bielik István - Origo

A búcsúztatást szervező Népi Front szerint a szertartás az egykori belügyminiszter végakaratának megfelelően történt egy olyan területen, amelyet Biszku nagyon kedvelt.

A lap információi szerint a budai erdő a második kerületben található. A lap annak járt utána, megfelelt-e a szertartás a jogszabályoknak. A temetkezési törvény szigorú kitételeit kell betartani, ha a hamvakat temetőn kívüli területen akarják széthinteni. Szükséges hozzá a tulajdonos – az ingatlan kezelőjének, jelen esetben az önkormányzatnak – a hozzájárulása. Népegészségügyi szempontok miatt gondoskodni kell arról, hogy a hamvak biztosan a talajba mosódjanak.

Ilyen szertartásra azonban a jelek szerint nem kértek engedélyt az illetékes önkormányzattól és a még szóba jöhető másik kerülettől sem. A Bors érdeklődésére a II. és a III. kerület is azt közölte, nem tudnak ilyen kérésről, bejelentés sem érkezett hozzájuk hamvak szórásáról.