Két rendőrt küldött a halálba, majd elhajtott

2016.06.21. 10:31

Vádat emeltek a budapesti férfi ellen, aki részegen ütközött egy rendőrautóval, majd otthagyta az áldozatokat.

Halált okozó ittas járművezetés és négy rendbeli segítségnyújtás elmulasztása – ezzel vádolja a VI. és VII. kerületi ügyészség a 33 éves férfit, aki tavaly februárban okozott tragikus kimenetelű balesetet.

Minden szabályt áthágott

A kedden ismertetett vádirat szerint a férfi 2015. február 7-én hajnalban ittasan, ráadásul érvényes jogosítvány nélkül vezetett Pestszentlőrincen.

Az Üllői út és a Mikszáth Kálmán utca kereszteződéséhez érve balra, a Mikszáth Kálmán utca felé kanyarodott – szabálytalanul, ráadásul nem nézett előre, és így nem vette észre a felé tartó, elsőbbségi helyzetben lévő rendőrautót sem.

Az ütközés elkerülhetetlen volt, a két jármű frontális karambolja után pedig a rendőrautó nekicsapódott egy arra járó harmadik kocsinak is.

Hagyta meghalni őket

A két járőr olyan súlyosan sérült az ütközésben, hogy a helyszínen életüket vesztették.

A balesetet okozó sofőr látta, mi történt,

de segítségnyújtás és a mentők értesítése helyett inkább elhajtott. A karambol helyszínétől pár utcával leparkolt, a rendőrök akkor fogták el, amikor visszatért az összetört kocsihoz. A vádhatóságok végrehajtandó börtönt, közügyektől és járművezetéstől való eltiltást kértek a vádlottal szemben.