Viharveszély öt keleti megyében

szél
Budapest, 2014. május 15. Egy járókelő esernyővel az erős szélben Budapesten, a Flórián tér közelében 2014. május 14-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Öt keleti megyére adtak ki újabb másodfokú figyelmeztetést kedd éjfélig a várható heves záporok és zivatarok miatt. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád megye aggódhat, míg Borsod-Abaúj-Zemplénben és Bács-Kiskunban elsőfokú a figyelmeztetés.
Vágólapra másolva!

Az intenzív záporokból és zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád megyében. Szabolcsban kedd hajnalban teniszlabda nagyságú jég verte szét a háztetőket három településen.

Keleten csaphat le a vihar Forrás: MTI/Mohai Balázs

A meteorológiai szolgálat a honlapján arról is beszámolt, hogy kedd reggelig keleten, különösen a Tiszántúlon fordulhat elő többfelé zivatar, amelyet felhőszakadás kísérhet 30-50 mm csapadékkal. Heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek környezetében helyenként 90 km/h feletti széllökés és jégeső is előfordulhat. A hét többi napján egyébként egyre melegebb, igazi strandidő lesz, erről is olvashat bővebben az Origo napindítójában.