Egy hajléktalan férfit életveszélyesen megsebesítettek, két társát pedig megverték a Debrecenben elfogott fiatalok. A rendőrség a napokban zárta az ügyben folytatott nyomozást.

Vérző, betört fejjel indult segítséget kérni a debreceni hajléktalan, akit három fiatalkorú bántalmazott a nyílt utcán.

Az eset még 2015. december 7-én történt, a 16 éves fiú , illetve 13-13 éves fiú és lány barátja este tíz előtt, Jerikó utcában támadt rá a sértettre.

Leütötték és életveszélyesen megsebesítették a férfit,

de még volt annyi ereje, hogy eltántorogjon a debreceni tűzoltóság épületéhez - később a mentők is innen szállították el.

Raboltak is a közelben

Mint kiderült, a fiatalkorúak korábban a hontalan férfi két társát is megverték a közelben, az egyik sértettől pedig órát is zsákmányoltak.

Rendőrök vizsgálják a Jerikó utcai rablás helyszínétForrás: Police.hu

A 16 éves fiút a támadások után őrizetbe vették, két 13 éves barátja szabadlábon távozhatott a Debreceni Rendőrkapitányságról.

A nyomozóhatóság mindhármuk ellen csoportosan elkövetett rablás bűntett és életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást,a trió legidősebb tagját emellett különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértéssel is gyanúsították. Az ügyben folytatott nyomozást a rendőrség a napokban lezárta, és vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészségnek.