Csütörtöktől másodfokú hőségriasztás!

hőség Orosz Attila építőipari munkás ÉVSZAK Foglalkozás IDŐJÁRÁS kánikula locsolócső nyár ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ SZEMÉLY védősisak Nyíregyháza, 2014. július 7.
Orosz Attila munkás vízzel hűti magát a hőségben egy nyíregyházi építkezésen
Nyíregyháza, 2014. július 7. Orosz Attila munkás vízzel hűti magát a hőségben egy nyíregyházi építkezésen 2014. július 7-én. Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat által elsőfokú figyelmeztetést adott ki Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megye területére. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Csütörtöktől vasárnap éjfélig másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos.
Vágólapra másolva!

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közös közleményében mindenkit arra kér, hogy a következő napokban különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, 11 és 15 óra között lehetőség szerint ne tartózkodjon a tűző napon.

Továbbá aki teheti, töltsön több órát légkondicionált helyiségben. Az igénybe vehető légkondicionált helyiségek listáját letöltheti innen.

A sok folyadék fontos a hőségben Forrás: MTI/Balázs Attila

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek a Magyarország fölé. Az ország túlnyomó részén 25-26 Celsius-fok felett, péntektől vasárnapig sokfelé a 27 Celsius-fokot is meghaladja a napi középhőmérséklet.

Hétfőtől egy lassú mozgású hidegfront okoz felfrissülést.