Budapesten ismét megdőlt a napi maximumhőmérsékleti rekord június 25-én, szombaton, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Eddig ezen a napon a legmagasabb hőmérsékletet 2007-ben mérték Pestszentlőrincen. Szombat délután a fővárosi állatkert területén ennél több mint 3 fokkal melegebbet, 36,6 Celsius-fokot rögzítettek.

Dőltek a rekordok

A napi fővárosi melegrekord pénteken is megdőlt, akkor 35,7 Celsius-fokig melegedett a levegő. Szombat hajnalra sem mérséklődött sokat a kánikula. Több helyen a leghidegebb órákban is 23 fok feletti értékeket mértek. A június 25-i új fővárosi és egyben az országos minimumhőmérsékleti rekord 25,3 fok lett, amelyet a fővárosban, szintén az állatkertben mértek.

Jön a hidegfront

Az országos tisztifőorvos csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig adott ki hőségriasztást. A meteorológiai szolgálat azt írta: szombaton tetőzött a kánikula. Vasárnap egy - heves zivatarokkal és intenzív esőzésekkel érkező - hidegfront hatására mérséklődik a meleg. A jelenlegi előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 26 fok körül, másutt 29 és 34 fok között alakul.