Képviselő lett a nulla szavazatot kapó munkáspárti jelölt

Vágólapra másolva!
Lemondott egy vasárnap megválasztott önkormányzati képviselő a Nógrád megyei Kutasón. A faluban azért kellett új polgármestert és képviselő-testületet választani, mert márciusban három tag indítványára feloszlatta magát a grémium. A lemondott Huszár Jánosné a kezdeményezők egyike volt, hármuk közül egyedül ő jutott be az új testületbe.
Vágólapra másolva!

Nagyné Kaszala Katalin Kitti, a mátraszőlősi közös önkormányzati hivatal aljegyzője elmondta: a négy képviselő közül negyedikként bejutott független Huszár Jánosné nem élt mandátumával, mint ahogy a soron következő négy induló sem, így az öt szavazatot elnyert Bencsik Gábor (Magyar Munkáspárt) vállalta a mandátum betöltését.

A 112 lakosú Kutasón vasárnap három jelölt közül a korábbi polgármestert, a független Noskó Sándor Gábort választották újra a falu vezetőjévé. A négy képviselői helyért tíz jelölt indult: nyolc függetlenként, kettő a Magyar Munkáspárt színeiben.

Március végén három képviselő azért kezdeményezte az önfeloszlatást, mert elvesztették a bizalmukat a polgármesterben. A döntést a testületben három igen szavazattal hozták meg, két nem ellenében.

A most bejutott Bencsik Gábor (Magyar Munkáspárt) polgármesterjelöltként is elindult a vasárnapi választáson, de nem kapott szavazatot.